Manifestacions i parlaments

A mi no m’agradaria esvalotar el galliner, però algú hauria de dir que només amb les grans manifestacions no n’hi ha prou per avançar en cap projecte. Recordem si no les grans manifestacions anti-americanes del “No a la guerra” del 2003 que no van portar absolutament a res. O la massiva manifestació (històrica?) del 10-j del 2010 que no es va traduir el novembre següent precisament en un parlament independentista. O el multitudinari moviment 15-M que segons alguns comentaristes hauria d’haver fet trontollar el món com un nou “Maig del 68” i que a la fi ha quedat, com ja es veia a venir, en poc més que un grupuscle heterogeni d’empipats i unes dotzenes d’activistes reventa-festes i cremadors de contenidors.
Per tant la manifestació del passat 11 de setembre a favor de la independència és la il•lustració, però encara s’ha d’escriure el text. I el text s’escriu amb vots.
I aquí és on volíem arribar, els partits catalans tenen ara la pilota al seu camp i és una qüestió de qualitat i alçada dels nostres polítics. No parlem ja del PP i el PSC, totalment desbordats pels esdeveniments i per les seves direccions absolutament anacròniques, sinó dels partits genunïnament catalans. CiU serà segurament la formació que haurà de capitanejar la transició cap a l’Estat independent assumint el nou mandat dels catalans ja que ERC té la poca credibilitat que li atorga el fet que tant sols fa sis anys va preferir desbancar l’hereu de Pujol, amb la maniobra de col•locar un president espanyolista per tal d’arribar al poder fent una aliança clarament contra-natura i amb el pas del temps cada cop més inexplicable. Els altres partits independentistes encara han de demostrar que serveixen per alguna cosa més que per instar a posar-se enganxines al cotxe, deixar de pagar els peatges o animar a celebrar la castanyada enfront del temut “Halloween”. Així doncs tot és a les mans dels electors, que semblen tenir les coses molt més clares que els partits i polítics que els han de representar. El poble català haurà de votar d’aquí a poques setmanes i haurà de marcar quin és el full de ruta. La manifestació serà la il•lustració i el parlament que es formi després de les eleccions el text. Esperem que s’avingui una cosa amb l’altra perquè, com tothom sap, sempre ha estat de resultat més que dubtós, fer la il•lustració abans d’escriure el text.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s